И ЗА WC-то СИ ТРЯБВА МАЙСТОР

И ЗА WC-то СИ ТРЯБВА МАЙСТОР

 отпушване на канали       Замисляли ли сте се какво се случва, когато изхвърляме каквото ни падне в мивката, тоалетната, по улиците? Била съм свидетел на надписи в тоалетните на заведения, където се умоляват хората да не изхвърлят превръзки, тампони, презервативи и какви ли не още щуротии. Колко ли трябва да си несъобразителен (за да не кажа други думи) да не се усетиш, че има отпадъци, които не са подходящи за каналите на тоалетната или мивката, които не могат да минат през съответните тръби, или пък струята на водата не е достатъчно силна, че да успее да премахне това, което е изхвърлено там.

        И идва един светъл момент, в който отвсякъде започва да прелива нечистотия. Тогава се сещаме, че трябва да се прибегне до отпушване на канали, или отпушване на тоалетни и мивки. Започва големият купон.

        Дори и да не сте от тези, които изхвърлят на поразия всичко, което им попадне в мивката или тоалетната, само заради това, че ги използвате в ежедневието, с времето те се затлачват. Вярно е, че се продават препарати за отпушване на канали, но при едно по-сериозно запушване те не помагат особено. Затова не е зле да се използват често, особено, ако живеете в преустроени жилища, където тръбите за мръсната вода в кухнята или тоалетната са изместени с метри и наклонът става минимален (какъвто е случаят с апартамента, където аз живея). Мивката в кухнята, заради всички мазни чинии, тенджери, тигани, попаднали отпадъци от храна (колкото и да се изчистват не е възможно да не попадне нищо вътре в сифона) и от сорта, започна да не пропуска водата, да се пълни и да не се оттича както трябва. Изсипахме какви ли не препарати за отпушване на канали, за отпушване на мивки и тоалетни, та за мазни, та за косми... Йок! Докато накрая не прибегнахме до използването на сода каустик. Какъв кошмар е това! Гори всичко до което се докосне. Баща ми имаше рани по ръцете от нея където го е пръснала. Два или три дни продължи сагата. Беше навил на една по-твърда тел накрайник, с който да избутва и да разбива насъбралите се отлагания. Това, което се изкарваше от там смърдеше ужасно, изглеждаше два пъти по-ужасно, а да го изгребваш и да го събираш беше направо неописуемо! Когато проби тапата, която се беше образувала и стигна по тръбите до там, където те влизат в общия щранг, се оказа, че не ние сме виновни за цялата тая гнус, а просто съседите отгоре са решили да си изхвърлят не се знае какви отвратителни неща в толатената (а щрангът за мръсната вода от тоалетните и кухните е общ) и са запушили тръбата. Красота!

        След известно време се беше запушила канализацията на блока (познайте защо) и домоуправителят, който извика фирма за отпушване на канали, ни сподели, че при почистването са избликвали ужасяващи неща, като споменатите по-горе превръзки, тампони и презервативи били малката беля... Пак се замислям какви ли хора живеят наоколо и дали въобще се замислят какви ги вършат?...

        Същата история е и по улиците. За да не се види, че си изхвърля боклуците не където трябва, индивидът Х си го подритне, докато не попадне в канала, а после се чудим защо и при най-малкия дъжд стават наводнения и плуваме в собствените си нечистотии. Ами не мисля да ви дават отговор на този въпрос, защото ще ви стане прекалено лесно да си отговорите, или пък не?

Ако Ви харесват нашите истории, посетете сайта на един от нашите спонсори - електронен магазин за дамски дрехи


 

Начало    Оптимизация    Web-design    Поддръжка    Цени и услуги    СЕО    Безплатно    Разкази    Рецепти    Контакти

 
 Стари, но посещавани ;)


Oптимизиране на работния процес

Продължаваме с полезните идеи за оптимизация на различни дейности в живота ни. В тази статия може да прочетете идеи за оптимизиране на работния процес.


Трикове за оптимизация на домакинската работа - част 3-та

Трикове за готвене риба. Продължаване с пълна сила да Ви показваме някой трикове, как да оптимизирате домакинската работа, готвенето, и всякакви други не много приятни дейности.


Трикове за оптимизация на домакинската работа - част 2-ра

Ето и следващата порция трикове и чалъми за оптимизране на процесите в домакниската работа. Тя винаги е неприятна, но ако приложите малко фантазия бързо можете да облекчите много от неприятните дейности.


Трикове за оптимизация на домакинската работа - част 1-ва

След като се занимаваме с оптимзация, защо да не Ви предложим и няколко хитрини и трикове за оптимизиране на домакинската работа. С правилното оптимизиране на пространството и процесите, домакинската работа може да бъде дори приятна. Разбили мсе го на няколко части, за да бъде по-лесно за запомняне ;)


Колко струва оптимизацията на сайт?

Един от въпросите, които всички клиенти ни задават е, колко ще струва оптимзацията на сайта им. И всъщност е съвсем нормално това да ги интерисува. Но те не винаги са наясно какво точно влиза в цената която чуват и какво представляват услугите които са им изброени.


ОПТИМИЗАЦИЯ - задължителна добавка в маркетинга

Оптимизация на сайт е сравнително нова услуга, породена от това, че вече в интернет много фирми имат страници и целта, на фирмата чрез оптимизация е да се показва на едно от първите места при търсене в различни търсачки. Всички ние използваме по различни поводи така наречените „търсачки” и резултатите, които получаваме аранжрани по номера са плод на тази оптимизация.


ОПТИМИЗАЦИЯ НА САЙТ – как да я направим

Оптимизацията на сайт, или така нареченото SEO, е процес, който е постоянен и не свършва с еднократни действия. Той се извършва перманентно и изисква доста време и ресурс, както и добри познания и сравнително здрави нерви. Реални резултати за оптимизирането на един сайт можете да очаквате около 3-тия месец от започването на вашата оптимизация на сайта. Първоначално се прави щателна проверка на кода на сайта и се изчиства от грешки. Регистрира се в различни инсгтрументи на гугъл и други търсачки, чрез които да се индексира и да се следи развитието му. Започва се изграждането на връзки сочещи към него, както от сайтове с висок рейтинг, така и от социални мрежи. Ежедневно се публикуват статии свързани със съайта в качествени блогове.


Има ли нужда сайтът Ви от оптимзация

Когато преди години е измислена и създадена интренет мрежата едва дали са очаквали, че тя ще стане основно средство за комуникация и получаване на всякаква информация, както и обмен на данни. Днес почти всеки 2 или 3 ти човек има персонален компютър, лаптоп или таблет, от които може да се свърже и да бъде част от интернет пространството. Едно от най-честото използване на мрежата е за търсене на информация. Фразата „Чичо ГУГЪЛ” знае всичко е позната даже и на децата. Една дума в полето на търсенето и пред нас се зареждат десетки и стотици страници, от които можем да получим исканата информация. Винаги ми е било интересно по каква логика се подреждат страниците. И още преди време ми обясниха, че за да се появява страницата на едно от по-предните места и да има по-голям шанс да бъде разгледана от някого тя се нуждае от оптимизация.


Оптимизацията – път към успеха

Оптимизация на сайт е нова услуга, която се предлага от доста фирми. При нея се гарантира излизане на фирмата на едни от първите страници при резултатите от търсене в различните търсачки. Особено важно за фирмите е, когато предлагат продуктите и услугите си в интернет да определят ключови думи, по които да се намират най-лесно. Все още един от старите и изпитани начини човек да получи информация, когато търси нещо е да търси в някоя търсачка. Може би най-използваната такава за сега си остава гугъл. Всеки от нас поне по веднъж на ден влиза да търси нещо – я някой продукт, я някой адрес на фирма или каквото и да ни е нужно. И резултатите, които виждаме на първите места, най-често са плод на оптимизация.


ОПТИМИЗАЦИЯ – НОВАТА ЛУДОСТ В ИНТЕРНЕТ - МАЛКО ИСТОРИЯ ЗА ТОВА ОТ КЪДЕ СЕ ПОЯВИ

Да направиш оптимизация на сайт вече е не просто желателно, а задължително, ако искаш този сайт да работи за теб. Често пъти обаче, хората не са наясно, какво точно е оптимизация и защо им е. Защо това е услуга която се извършва постоянно и защото не може да се направи еднократна оптимизация на даден сайт и повече да не се занимаваш с него.


НА ПЪРВА СТРАНИЦА В ГУГЪЛ?

Как да бъдете на първа страница в гугъл и защо? Какво да очаквате и кога?


Оптимизация на сайт byzza.eu

Предстои оптимизиране на този електронен магазин за санитария и страхотни продукти и аксесоари за баня.


Първият ни сайт на Холандски

SmartCode с гордост Ви представя първият си сайт на холандски.


НОВИНИТЕ ни във Фейсбук

Добавихме един бутон за файсбук, за ваше улеснение


SmartCode - Белгия, Холандия и Люксембург да ни очакват

С добрата работа идват и добрите резултати. И добрите клиенти. А ние нападаме първите места на гугъл в Белгия, Холандия и Люксембург


НАЧАЛО НА ОПТИМИЗАЦИЯТА НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН НА ФИРМА ЕМ.ПЕ.ЕЛЕКТРОНИКС ЕООД

Електронен магазин за електронни компоненти и резервни части, дистанционни и какви ли не джунджурии


Съвместен проект за оптимзиация на www.народни-танци.com

Стартираме съвместен проект за създаване на интернет сайт за фолклорни забавления, заедно с 92-ро СОУ Димитър Талев, детски ансамбъл за народни танци "Витошанче" и клуб за нардни танци "За пояс"


www.bogdanoff.eu - нов сайт

Личен сайт на Цветелин Богданов - започваме да го майсторим


ТЕСТВАНЕ НА НОВ ТЕКСТОВ РЕДАКТОР

Благодарение на Теодор Кудушчиев, който беше така любезен да ни спести ровене и четене, сега тестваме нов текстов редактор - по-удобен и с повече бутончета.


ПРОМОЦИЯ - от 16 юли 2012 г. - ОПТИМИЗАЦИЯ НА САЙТ САМО ЗА 75 лв. НА МЕСЕЦ

От 16 юли 2012 г. SmartCode стартира промоционална програма за оптимизиране на сайтове на цена от 75 лв. на месец.


 

Copyright 2012-2014 SmartCode - Всички права запазени

 

 BGtop

  Check PageRank